fbpx
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.
Opleiding Effectieve Sportcoach deel 1
 
Effectieve Sportcoaching gelooft dat de juiste mentale ondersteuning binnen de sport een structurele bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de persoonlijke prestaties en de teamprestaties.
De missie van Effectieve Sportcoaching is om bewustwording te creëren binnen de sportwereld waardoor de persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd en wat uiteindelijk leidt tot betere prestaties en meer plezier.
Let op: Deel 2 van de training is op vrijdag 26 maart 2021 van 14:00 tot 17:00 uur. 
 
THEORIE EN OPLEIDING 
  
EFFECTIEVE SPORTCOACHING.
Zelfkennis, zelfwaardering, zelfvertrouwen
 
Voordat een trainer/coach het mentale aspect kan toepassen op het team, zal eerst de eigen stijl in kaart gebracht worden. Dit gebeurt via de Q4 Profiles Persoonlijke trainer coachstijl analyse DISC.
Hierbij wordt gekeken naar de zeven onderdelen van het trainen/coachen: voorbereiden, communiceren, uitvoeren, observeren, begeleiden, analyseren en evalueren. Aan de hand van deze informatie zullen ook de kwaliteiten van de trainer/coach verbeteren en niet alleen die van de sporters.
 
EEN OBSERVATIE VAN HET TEAM
Gedragsbewustzijn, gedragsherkenning en gedragstoepassing
  
Bij het begeleiden van een team is het niet mogelijk om maar één werkwijze te hanteren, aangezien elke sporter uniek is en een andere aanpak nodig heeft. Voor elke sporter wordt een eigen observatieprofiel gemaakt,
zodat er inzicht komt in de individuele stijlvoorkeuren van de sporters en zo een duidelijk beeld van het team ontstaat.
 
DE ONDERDELEN VAN DE OPLEIDING
Investering voor de opleiding  395,= euro excl. BTW
Ga naar de bovenkant